2013. március 24., vasárnap

Maja ovodaja aprilis masodik heteben sutit fog ertekesiteni delutanonkent, amikor a gyerekek vegeztek a munkahelyukon. Mert itt ugy kerdezik a gyereket, hogy na? Jol dolgoztal ma? Azt jelenti, jol tanult-e. A leckeiras is munka errefele. Igy mondjak, travail. A vajudast is igy mondjak. Ez valami jolly jocker lehet, mint a fair. 
Penteken jott a kerdoiv, hogy tudunk-e vinni sutit es melyik nap, be kell ikszelni. Tudunk-e segiteni az ertekesitesben.
En minden nap szivesen viszek, de sajnos pult mogott allni nem tudok, tulsagosan szegyellos vagyok, pedig hasznos lenne, mert igy kapcsolati toket tudnek magamnak teremteni. Grrr, a hulye szorongasom. Azzal mentegetozom onmagamnak, hogy addig nem tudnam hova rakni a ket gyereket. Andrejt megint kotozzem le a babakocsiba? 

Karacsonykor is volt sutiarulas, akkor 322 Eurot kerestek vele. Meg nem voltunk itt, Royanban, de az ertesitoben minden le van irva, onnan tudom. Nem tudom eldonteni, hogy ez szamit-e ennek az ovinak. Azert nem tudom, mert peldaul beiratkozasnal meselte az igazgatono, hogy nem kell bevinnunk Maja iskolai biztositasat, amit az elso ovinal kotelezoen meg kellett kotnunk (42 Euro), mert anelkul nem vehetett volna reszt az ovis kirandulasokon. Itt, a royani oviban az igaztatono minden gyerekre megkototte a biztositast, a szulonek nem kellett mar ezzel bajlodniuk es igy az igazgatono is biztonsagban erzi magat. Az elozo oviban volt olyan gyerek, aki nem mehetett kirandulni, mert nem volt biztositasa. Hallottam, hogy az ovono minden nap szolt az anyukanak, hogy kossek meg, mert kovetkezo heten kirandulas lesz, de latszott, hogy olyan szegenyek, mint a templom egere.
Itt minden osztalyteremben Apple computerek es tablettek vannak, lehet, hogy palyazat utjan nyertek, nem tudom, de ehhez kepest mi a 322 Euro? Azert ettol fuggetlenul nagyon otletes kezdemenyezesnek tartom a sutiarusitast. 

Azt is tudom, hogy milyen sutit viszek. Moelleux au chocolat. Ciki, nem ciki, de Adrien tapasztalta ki, hogy hogy kell ilyet kesziteni. Az en muffinjaim nem izlenek neki, mert rendesen megsutom, a kozepe nem "cupakos", ezert az enyemek valoban fojtanak. 
Adrien mar masodszor keszitett moelleux au chocolat  (pentek ota! ma vasarnap van), ami pont ugy nez ki, mint a muffin, csak belul finom, puha, mintha vajba harapnek, csak eppen csupacsoki izu. Isteni! Raadasul az ovodai felhivasban kerek-perec leirtak, hogy csokis sutit vigyunk. Feltetelezem, hogy a lekvaros, vagy almas suti nem kelendo.

Az ovoda mellett van az altalanos iskola, az udvaraban volt sutiarusitas egy honapja, de akkor meg nem ertettem, hogy mi folyik ott. Azt lattam, hogy egy asztalon vannak sutik, a gyerekek kicsongetes utan rohannak a sutis asztalhoz es utana boldogan eszik a csokis sutit. Nem mast, kizarolag csokis sutit. 

Adrienre tegnap raszoltam, hogy jo lenne, ha rendes etelt is enne, nemcsak csokit csokis sutivel csokiegerszarral megszorva es ne kovetelje a gyerekektol, hogy ugy etkezzenek, mint ahogy o nem. Mindig perlekedik a gyerekekkel etkezes kozben, holott egyaltalan nem mutat peldat es az nem duma, hogy a gyerekek a tukorkepeink. A mieink szo szerint tukorkepeink. Mit nem lehet ezen felfogni? Adrien megsertodott. :D

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése