2014. február 9., vasárnap

Fest, ír, számol

Mindig felpakolom a falra az aktuális műveket, de ezek zömében még a tavalyiak, azóta Maja értelmezhetőeket rajzol, az oviból viszont azokat még nem kaptuk meg. Mindig lobogó hajú lányokat rajzol és most ír, Maját, mamát, papát, Andrejt, Ilit, Ákost, Ádit, Titit, Dédit, Hannát, macskát... 
Számtanból viszont gyenge lábakon áll, ez aggaszt, de igazából nem csodálkozom, én is pocsék vagyok matematikából. Az oviban írni tanulnak és számolni (pontosabban a számokkal ismerkednek, még nem deriválnak), kreszt, és kiderült, hogy verseket is. Én csak ezekről tudok, nyilván mást is, csak ő rendszeresen hírzárlatot tart (Mi volt az oviban? Semmi. Nem tudom.). 
Sokáig csodálkoztam, hogy a magyar unokahúga milyen sok verset tud, míg Maja semmit, míg egy nap elmondott egyet, aztán többet is. Addig jól titkolta.




13 megjegyzés:

  1. Hírzárlatot tart. :) Ez olyan, hogy mi volt az ebéd? Borsóleves. Mindig borsóleves volt, mikor kérdezzük. Így ráznak le. :)

    VálaszTörlés
  2. Pontosan! :)

    Amikor nem hagyom annyiban, akkor azt válaszolja, hogy festettek. Minden-áldott-nap-festenek ezek szerint.

    VálaszTörlés
  3. cuki ez a kép!

    (a szüleim még MINDIG megkérdezik, h mit ebédeltem... :))

    VálaszTörlés
  4. Nincs véletlenül magyar ismerősöd Marseille-ben? Ma utazik oda egy barátnőm a hirtelen kórházba került férjéhez, és keresne valakit aki kicsit segítene neki szállást keresni, eligazodni, stb.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Konkret imerosom nincs, de a facebookos csapatban van, azonnal rakerdezek, illetve ha gondolod, gyere a Francia anyukak es apukak csoportba, eleg sokan vannak ott, hatha! ;)

      Gyogyulast kivanok a baratnod ferjenek!

      Törlés
    2. Irt egy konkret kezzelfoghato ismerosom, akinek egy baratnoje Marseilleben el, de nem beszel magyarul, mert francia. Hatha ir meg vki.

      Törlés
    3. Találtam valakit, aki szívesen segítene. Mi legyen a következő lépés?

      Törlés
  5. Nagyon köszönöm! Írok a lánynak, aki most már ott van, hogy boldogult-e. A legutolsó FB-s bejegyzése éjjel 3 körüli, akkor már egy kórház közeli szállodában volt. Jelentkezem amint megtudok valamit.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Rendben! Varom a hireket.

      Ha gondolja, jelentkezhet tenyleg a Franciaorszagba levo anyukak es apukak (jo hosszu) topicban a facebookon.

      Törlés
  6. Sajnos a férjet meg kellett műteni és most altatják, kb. 2 hétig:(((((, így a lány hazajön. Majd ha felébresztik, akkor megy ki újra, valószínűleg franciául beszélő kísérővel.
    Nagyon köszönöm a segítséget, el fogom neki mondani, hogy hol jelentkezhet szükség esetén.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem jó hír. Drukkolok! Tényleg szólj, ha szükség lenne!

      Törlés