2013. június 22., szombat

Kermesse

Csutortokon Andrejjel voltam evzaro bulin, penteken pedig Majaval.

Teli vagyunk meghivassal, most aztan nincs okom panaszra, hogy unalmas. :)

Tavaly voltunk eloszor kermessen. Iskolai bulizasnak forditom. Versaillesben, az elso ilyen rendezvenyemen nem tudtam, de ma mar igen, hogy egesz Franciaorszagban kermessel zarjak az iskolai evet. A gyerekeknek szerveznek jatekos vetelkedoket, a nagyobbak eloadassal is fellepnek (Majaek meg nem, pedig par hete a plazson felallitott szinpadon mini csoportosok is tancoltak, azok az ovis gyerekek masik varosbol erkeztek). 

A kermessen vasarolni kell jegyeket, azzal mehet a gyerek az ugyessegi jatekokhoz: pecazas, celbadobas, szekerhuzo verseny, toronyepites es hasonlok. Maja ovijaban a jatekok utan jartak a pontok, a vegen a pontokat be lehetett valtani tetszoleges jatekokra. Maja labdat, varazspalcat, gyurut, szirent, Play Mobil boszorkanyt, pompont valaszott a pontjaiert. A vegen tombola is lesz, de annak meg nem tudom az eredmenyet, jovo heten huzzak ki.
Versaillesben volt palacsintasutes es kolbasz sutes is, eszmeletlen mennyisegu sutemeny (amit a szulok sutottek), nalunk csak suti volt es udito (Coca Cola is, nanà). Adrien meselte, hogy annak idejen az o iskolajaban is volt kolbasz sutes, olyan, mintha kozosen bogracsoznank a szulokkel, tanarokkal. Szerintem nagyon hangulatosak ezek az unnepek, en tavaly imadtam a Versaillesban Noemiekkal, de a mienket is. Persze. 

Andrej evzarojat a vedonok, jatszohaz, bolcsik szerveztek. Egy nagyon szep sportcsarnokban rendeztek meg, a gimnazium mellett. Most jartam ott eloszor. Nekik is ugyessegi jatekokat szerveztek. Jopofa volt. 

Jovo heten meg a konyvtarba is elmegyunk, mesekonyv dedikalas lesz es sutizes (mindenhol van sutizes, meg a moziban is, a film vegen a gyerekeket sutivel es uditovel varjak es nemcsak itt Royanban, hanem Morsangban is igy volt), valamint a vedonok is rendeznek sajat bulit, oda is megyunk. Mindenhova meghivtak levelben, ahol meg szoktunk jelenni a gyerekekkel. Tetszik!

Maja



Andrej


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése