2012. október 6., szombat

Maja elso mozifilmje


Ma moziban voltunk Majaval, kettecsken. Itt, a varos konyvtar alagsoraban van egy kis moziterem, tip-top, megszamoltam a sotetben, korulbelul 70 ferohelyes lehet. Ketto '70-es evekbeli csehszlovak rajzfilmet vetitettek, mackok bohockodtak. Visszahozta a gyerekkoromat a zeneje, a kezdetleges szaggatott animacio (az ember nem tudja, hogy babfilmet nez, decoupage figurakat, vagy valodi rajzolmanyt), a rajzfilm vegen a KONEC felirat. 
A film vegen volt kis tizorai, mini croissant, csokis, mazsolas peksuti, narancs juice, viz a gyerekeknek, kave, tea a felnotteknek. A szervezokkel lehetett beszelgetni az elmenyrol :). Az eszmecsere felnott filmeknel erdekesebb lehet, mint gyerekekkel, mert ok csak elmondtak, hogy jo volt, koszonjuk, viszlat, ennyi. Ez igazabol kisgyerekeknek szolt, ok meg nem tudjak barokkos kormondatokban kifejezni a velemenyuket, esetleg osszehasonlitani a Madagascar 3. cimu film es az anno domini Mackos rajzfilm dramaturgiai mondanivalojat. 
Nagyon jo kis szombati program volt (halkan jegyzem meg, raadasul ingyen volt), legkozelebb is feliratkozunk. Fel kell iratkozni, mert telthazas volt a moziterem. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése