Vasarnap megint piacon voltam, a toltott paprikahoz akartam "chair a saucisse-t" venni, azaz daralt sertes- es borjuhust, ami mar eleve be van fuszerezve. En a francia piaci hentesekben megbizom, kizart, hogy lejart hust adnanak el, raadasul torzsvasarloktol kigyozott a sor a limouisin-i hentesnel, rosszul nem jarhatok.
Fotok. Mert nem birok magammal, mindig fotozhatnekom tamad a piacon.
|
A franciak nagyon szeretik a grillcsirket, de tenyleg nagyon |
|
Szinte minden francia piacon talalhato fonott szek reparator |
|
En a cannoli sicilianit imadom. Nem tul francia, de ha en olasz termeket latok egy piacon vegem van. |
|
A sajtok |
|
A szaraz szalamik-kolbaszok |
|
Rengeteg fele eros paprika |
|
Nagypapa papucs, viszik, mint a cukrot |
|
Primulak? |
|
Tulipanok |
Jujdejó, a Francia piacok nyálcsorgatóak. Itt nálunk is a csapból is folyik a grillcsirke, de amikor egyszer (először) vettem magamnak ebédre, kiderült h nem volt rendesen megtisztítva, én azóta nem próbálkozom vele.
VálaszTörlésFranciaorszagban meg a Fauchon-nal sincs megpucolva rendesen a csirke, Noemi baratnom jart oda ceges vacsorakra, lefenykepeztek a nagy "szorcsomot" a csirke laban. Brrrrr!
VálaszTörlés