2013. február 9., szombat

Balatonfoldvar

Moziban voltunk Majaval. Mind a negyen elindultunk, mert amint Andrej meglatja, hogy valaki veszi a cipojet, jon, hozza a cipojet o is, nincs menekves, neki is jonnie kell. Nagyon aranyos, mert amikor kinyitom az ajtot es kezdem oket kiterelgetni, mindig korulnez es felkap valamit, hogy o azt bizony hozza magaval. Az apja cipojet, egy fesut, a szemeteslapatot, a bilit.
Megneztem a google maps-on, hogy merre van a mozi. Konnyu, csak mindig egyenesen elore kell menni a tengerparton, nem lehet eltevedni. Nekunk megis sikerult, mert egyszer csak elfogyott a partmenti ut, eltereltek. Utjavitas, utszepites. Royanban is ultetik a parton a sok fat, nagyon csinos lesz. Fogalmunk nem volt mar merre jarunk, mert itt nincs rendes utjelzes, hogy merre van elore, de persze az udulok ki vannak tablazva, mindent a turistaert. Adrien mar kezdte elvesziteni a turelmet, hogy en miert mondtam, hogy csak egyenesen kell menni, mikor az egyenesnek egyszer csak vege szakadt? Miert nem hoztam a GPS-t? Hat kerlek szepen, a GPS eredetileg a kocsiban volt, de o felhozta, miert nem vitte o vissza? De mivel januar ota nem balheztunk, igy most sem alakult ki patalia. Beke honol nalunk, hala az egnek. Egeszen normalisak vagyunk. Na, de azert mar fel akart kanyarodni az autopalyara, hogy kesz, megyunk haza, neki elege van, en meg sarkamra alltam, veeeeegre! Utasitottam, hogy a tengerpart fele vezessen (o vezetett, mert a mozi a google szerint kozel volt, mi csak kipattantunk volna Majaval az autobol, a fiuk meg mentek volna tovabb vasarolni). Egyszer csak meglattam a mozi epuletet, pontosan a lezart utszakaszon van.
Igaz rendes utbaigazito tablak gyengek, de az kiderult, hogy Saint-Georges-de-Didonne nem kevesebb, mint Balatonfoldvar tesoja. Azert az ilyenek megmelengetik a szivemet. 

A mozi jo volt, bar egy 3 evesnek nem valok az ennyire muveszi mesefilmek. Ez az en velemenyem.
Negy kis mesefilmet vetitettek le. Az elso tetszett, mert egy terhes norol szolt, akinek mar volt 8 rosszcsont kolyke. Az asszony a kiralylanyhoz jart cselednek, takaritani, fozni, kinyalni a fonokasszony feneket. De mar utolso stadiumban jarhatott es agynak esett es a kiralylany ment a cseledasszonyhoz takaritani, fozni, jatszani a 8 gyerekkel. Felcserelodtek a szerepek. Tetszett. Az viszont nem, hogy a cseledasszony 9. gyereke pottyos lett es ezert nem kellett nekik. Az viszont igen, hogy a kiralylany mondta, hogy neki szive vagya egy ilyen pottyos kisgyerek, felneveli, ha engedelyt adnak a ver szerinti szulok. Es adtak. A kiralyno hazavitte a pottyos kisbabat es The end.
A 2. mese szornyu volt, feket- feher, egy figura kergetett egy vizcseppet. En ertettem az uzenetet, de a 3 eves kizart, hogy felfogta volna. A mozi 3 eves kortol ajanlotta a filmeket.
A 3. mese is gyenge volt. De most komolyan, miert nem lehet egy Lolka Bolkat levetiteni?
A 4. mese a tangoharmonikarol szolt, az tetszett. De azert a megvalositasa nem 3 eveseknek valo, akkor inkabb a Peppa malac. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése