2014. április 27., vasárnap

Kacsamell

Időnkét fel-felbukkannak cikkek a francia napilapokban is, hogy mi a legkedvesebb ételük maguknak a franciáknak. Ahogy elnézem, a megret de canard mindig benne van a TOP 10-ben. Nemcsak a cikkekben, de a francia fejekben is.

Kacsamell első helyen a Le Figaroban, egy női magazinban, másik női magazinban, Le parisienben... De most eszmélek, szinte mind 2011-es cikk. Vajon mikor vette át a kacsa a csiga helyét? Vajon 2014-ben átveszi a kacsa helyét a sushi?

Nem baj, ha valaki nem beszél franciául, itt egy remek segédeszköz

Mi ma kacsát ettünk, isteni volt. Nem tocsogott a vérben, de nem is cipőtalp, hanem kiváló volt.

Rengeteg zöldséget eszünk apósomnál, még Andris is.

Megrakták a tüzet, hogy parázsban sült krumplit ehessünk a kacsa mellé.
Babérlevéllel, hagymával, fenséges!
Jól esett a tűz melege. Hideg van, ömlik az eső, őrült szélvihar tombol, de ropogó parázs mellett csuda klassz.

A Kacsa

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése