2011. július 14., csütörtök

Julius 14.


Ma beugrottunk Parizsba es jol ott is ragadtunk. Csak azert mentunk, hogy elhozzuk az utazoagyat a baratnomtol, akinek Noemi adta kolcson meg decemberben, mennek nyaralni, kell az agy (en az osszekoto szemely vagyok). Aztan jol elmentunk fagyizni egy bohem utcaba (ha valaki Parizsban jar a Mufftar utcat ki ne hagyja! Mouffetard, igy kell irni, de Mufftar-nak ejtik, en ezen tok jot rohogtem regen, mert most muff-tarto, vagy mustar, csak selypit?). Megfagyiztunk. Majanak vettunk sutit, de nem kellett neki. Gianduias (mint a Nutella) briost, melegen, na azt en ettem meg, oleg finom volt.

Aztan setaltunk, Maja minden boltba be akart menni, nana, miutan a mi falunkban lofisz sincs, semmi impulzus, igy persze, hogy elvezte a szines boltokat. A teren volt szinpad es jo kis vidam es regi francia sanzonokat enekeltek, volt ket tangoharmonika is, eljen julius 14!  Szembe beultunk egy bisztroba, hat Maja marhara szeret bisztrozni. Tapsolt, amikor a zenenek vege volt, lotyogott, amikor a zene szolt. Kozben fogyasztott. :D Budos kolyok!
A kocsiban megette a fel baguettett, amit vacsorara vettunk. Ja, majdnem elfelejtettem meselni, hogy a peknel kapott egy nyalokat, egyre tobb kedvesseget fedezek fel a franciakban (bar ez a pek sem valodi francia volt). Elso nyaloka Maja eleteben, olyan aranyosan nyalta, olyan hirtelenkedve, csak a nyelve csucsaval, nem ugy, ahogy kell, bevenni a szajba es ott szopogatni, forgatni, mint ahogy Kojak csinalta. Vegul hazajottunk. Jo kis nap volt. Ma mindenhol utcabalok lesznek, de sajnos este 9-tol, az mar keso nekunk, meg az uram nem is szeret tancolni. Bar Majaval szokta imitalni a tancot. Velem nem. :)
NB: vegre jo ido van, nincs hideg, nincs meleg, nem szakad az eso es sut a nap.



A mi varosunkban tegnap unnepeltek a julius 14-et, mi is reszt vettunk.
Fel 10 utan leugrottunk a kastelyhoz, ott mar osztogattak a lampionokat.
Fel 11 korul kezdtek a tuzijatekot, de nekunk haza kellett jonnunk, mert Maja nem birta a durrogast.
A lampionozast csipte. Szurkuletkor meg kicsit setaltunk is a kastelyparkban, vegre jo sokan voltak, kivonult az egesz falu. Mindenki kezeben nemzeti szinu lampion vilagitott, nagyon jo hangulata volt. Leultunk a fube, de akkor mar a suhancok petardaztak, meg hazi tuzijatekoztak es ez nem tetszett Majanak es azt hiszem a nagy tomeg sem. Latszott, hogy nem erti mit keresunk a tumultus kozott alvasidoben. :)
Aztan inkabb visszamasztunk a kastely bejaratahoz, onnan is tok jol lehetett latni a tuzijatekot. Maja folyamatosan csimpaszkodott az apja nyakaba, csak ugy szoritotta, de szerencsere nem sikitozott, nem sirt, csak szimplan csendben felt.
Vegul talalkoztunk az olasz lanyekkal, itt van az anyukaja es tesoja is. Kicsit dumaltunk, de ok siettek elkapni a tuzijatek veget, mi meg futottunk haza. Nem is tudtak, hogy itt ma van a nagy tuzijatek a faluban, de ertheto, ok sem regota elnek itt. Csak meghallottak a durrogast es ugrottak, hogy lassak meg a veget. Hm... Ugrottak? A lany eleg szepen ki volt sminkelve. Amikor a jatszohazban talalkozunk mindig "acqua e sapone" (viz es szappan, azaz smink nelkul jelenik meg), nem ad magara, de amikor itt van az anyukaja mindig kirittyenti magat. ;)
Na holnap nem megyunk este Parizsba tuzijatekot nezni, ezt iden Maja elintezte.


Anyjaval
Itt mind a negyen jelen vagyunk


Apjaval


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése