2011. július 7., csütörtök

Beszedfejlodes

Maja szokincse a mai napon a kovetkezokbol all:

baba = baba. Ez volt az elso szo, amit tudatosan hasznalt. Neha bebet mond helyette. Szerintem Maja igazsagerzete nagyo fejlett, hiszen tudta, latta a szuleit versengeni, hogy ki lesz az elso. Mama, vagy papa? Egyik sem nyert. Rafineriaval megoldotta a problemat. :D  Az viszont nem volt tul szimpatikus, hogy nekem sok ellendrukkerem volt, nevezetesen Maja apjanak rokonai. Nem sorolom fel, hogy kik.

mama = az anyja, az apja, a nagyanyja, a dedije

papa = az apja, eseteg nagyapja

kaka = kakao, kaka, kakas. Reggel lehet tudni, ha a konyhaba hur, hogy kakaot kivan inni. Delelott lehet tudni, ha a pelenkajat mutogatja, hogy pelenkat kell cserelni. Kakasos dal eseten lehet tudni, hogy a kakasrol diskural.

kuku = kukucs

bumm = bumm

puff = puff


vava = kutya


maaa = macska


ka = talan a francia "encore" lehet, amit akkor mond, amikor meg, meg, meg, meg, meg mindig akar valamit.

Es ma megtanult kukorekolni is. Enekeltem neki a "Debrecenbe kene menni, pulykakast kene venni, vigyazz kocsis lyukas a kas, kiugrik a pulykakakas" notat es a vegere improvizaltam egy kukurikuuuuut es Maja mondta utanam: kukurikuuuu. Persze az "r" betut nem mondta ki, az egesz ugy hangzott, mint egy kukuikuuuu, de azert a dallam stimmelt, nagyon stimmelt. Gyorsan hivtam az apjat, hogy ezt hallgassa meg, de nana, hogy Maja megkukult es nem rikoltott kukurikuuut. Pedig addigra allati jol begyakoroltuk ezt a kukurikuzast. :)

A "Virageknal eg a vilag, sutik mar a rantott bekat, zimme zumm, zimme zum, rece fice bumm bumm bumm" notanal Maja mondja, hogy bumm es kozben nagyon vigyorog.

Helyes gyerek, na!

1 megjegyzés: