2013. január 24., csütörtök

Maja elso kantinelmenye es alvasa az oviban


Ma nagy nap van: Maja az oviban ebedelt es aludt, 16.45-re kellett erte menni. En dontottem ugy, hogy most mar ne csak napi 3 oracskat maradjon, mert szerintem ennyi mar nem eleg neki. Raadasul itt Royanban delben jo, ha 5-6 szulo megy a gyerekeert. Az egesz oviban, nemcsak Maja csoportjat tekintve. Jol ment az elso nap. Nanà, nem is felteteleztem, hogy Maja bogve fakadna, annyira szereti az ovit. Az ovobacsi es dada elegedett volt vele. En is. Csodalkozom onmagamon, hogy harom even keresztul, mig ovis voltam, min kellett olyan keservesen bankodnom. Szegeny szuleim. 


"Hotel de ville" franciaul onkormanyzatot jelent
Miutan elvittuk Majat az oviba, elmentunk az onkormanyzatba befizetni Majanak a kantint, de most nem volt mit fizetni, hanem majd csak honap vegen, amikor kiderul, hogy a gyerek gyakorlatilag hanyszor etkezett az oviban. Postan kuldik a csekket. 2,25 Euroba kerul a napi etkeztetes. Noemieknel Versaillesban 4 Euro ugy, hogy eloszor megnezik a szulok fizeteset, annak alapjan szamoljak ki. Hoppa, ezt megszorozva 4 gyerekkel szep kis summa jon ki. Ezek szerint ez is varostol fugg, kinek, mennyit es mi alapjan kell fizetnie. Meg mindig van mit tanulnom Franciaorszagrol.


Vegul setaltunk egyet a tengerparti setanyon, ne kelljen Andrejnek a szobaban jatszania, ha mar ilyen pompas helyre sodrodtunk. 

Kopasz platanfak, remelem lesz alkalmam nyaron is lefotozni, lombos-bozontosan
Vegetacio, palmafa, baberbokor, borostyan, piros bogyos bokor


Egy tipikus haz

Tobb tipikus haz


Vegetacio: olajfak

Bejarati kapu

Tipikus hazak, szerintem csak nyaralni jarnak ide



A setany, ahol setalni "szoktunk" (mar haromszor is jartunk itt)

1 megjegyzés:

  1. Annyira szép helyre kerültetek! Oda meg vissza vagyok, de komolyan ám!!!
    És az is nagyon pozitív, hogy Maja jól érzi magát az oviban, szuper, hogy ilyen gyorsan be tudott illeszkedni (látod a gyerekeknek megy, csak mi felnőttek felejtettük el ezt a tulajdonságunkat)

    VálaszTörlés