2012. június 8., péntek

Kulturhaz

Minden heten csutortokon delelott elmegyunk Versailles porchefontaine-i kulturhazaba.
Voltunk mar ket zeneoran, egy fozotanfolyamon, viragkoteszeten, labdazason, akadalyversenyen, persze nem rolam szolt a zeneora, fozotanfolyam es a tobbi, hanem a gyerekeknek.

Szivbaj nelkul megyunk, pedig mar tobbszor kineztek leven nem vagyunk feliratkozva. Csak Clarisse es Margot vannak feliratkozva a programokra, viszont ok kisero nelkul nem mehetnek, a kisero en vagyok, a ket sajat gyerekemet nem passzolom le, igy aztan en jovok ki gyoztesen az ugybol. Nem raz meg, hogy mar tobbszor celoztak ra, hogy ez igy nem jo, hogy nem vagyunk feliratkozva.
Eloszor akkor szoltak, amikor viragkoteszet volt. A dolog azert volt nevetseges, mert egy nagy-nagy udvaron volt a foglalkozas, elfertek volna meg legalabb 200-an rajtunk kivul. A foglalkozas vezetoje nagy hanggal mondta, hogy nincs eleg cserep, holott jelen volt osszesen 11 gyerek es a kezeben volt 15 viragcserep. Megszamoltam. Egyebkent a viragkoteszet nagyon gyege volt, mert a gyerekek UNI POSCA mindenre iro filctollal dekoraltak ki a cserepeket, majd evokanallal belekanalaztak viragfoldet es viragnak egy szal mentat kaptak. Megontoztek a "viragot" es minden csupa sar lett. Ezt a foglalkozast untak a gyerekek, nemcsak az "enyemek" (Maja, Margot, Clarisse), hanem lathatoan a tobbiek is.
A zenefoglalkozasok jok szoktak lenni, mert szimpatikus a zenetanar. Az akadalyverseny szervezoje is vicces ficko, nagyon sokat nevet a gyerekeken, akik csetlenek-botlanak.
A fozotanfolyam jo volt, de nem ertem, hogy minek volt ott ket "karmester", ha semmit nem csinaltak, nem segitettek a gyerekeknek... Bar, ez nem igaz, mert berakta az egyikuk a mikroba a vajat felolvasztani, de olyan forro lett, hogy Margot felsikitott fajdalmaban, mert megfogta az edenyt. Majdnem orrba vagtam a not, aki megforrozta a vajat. A hulyeje, minek foglalkozik az ilyen gyerekekkel??? Nem, mintha en tokeletes lennek, na de akkor is!


Fotos dokumentacio:
Csokis cookies-t sutottek


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése