2010. október 30., szombat

Fête de l'Humanité

Ismét saját ágyába szoktatjuk Maját, mert a takonykór alatt ismét átkerült a mi ágyunkba, végül velünk aludt (mert nem lélegzett az orra, gondoltuk hátha köztünk kap levegőt :) hülye szülők).
Majd' egy órás halálordításon vagyunk túl.

Ma a nagy "Fête de l'Humanitén" voltunk. Ez a Francia Kommunista Párt rendezvénye, minden évben megtartják. Most van a 80. évforduló. 3x voltam: előszőr, utoljára és soha többet.
Ez a fesztivál nagyon hasonlított Woodstockra (bár ott, akkor nem jártam). Teli raszta frizurás, szakadt gatyás, büdös, részeg fiatallal.
Sok hányást láttunk és kevés kukát, ezért a szemét az utcára volt ledobva, de látszott itt-ott, hogy keresték a kukákat, mert zömében a villanyoszlopok tövét nevezték ki szemétgyűjtőnek, ott hatalmas szeméthalmaz gyűlt össze.
 Minden standnál idősek mantrázták, hogy megálljt kell parancsolni a 67 évnél meghúzott nyugdíjkorhatárnak (ezt akarja bevezetni Möszjő lö prézidan Sárközy). Nagy zsivaj volt, mert minden standnál kocsmazenészek üvöltöztek.
Mindez 19 Euroért, szerintem lehúzás.
Ettünk 3 Euroért sültkrumplit és egy szál virsliméretű kolbászt. Finom volt. A higiéniáról nem beszélek, mert az erősen kifogásolható, de én nem vagyok finnyás.
Térülve-fordulva megkívántam a churrost (finom, illatos édesség, frissiben sütve, nutellával), de annyira pocsék volt, hogy AF visszavitte. Ki is cserélték szó nélkül. Ugyanolyan pocsékra. Ettünk 1-1 churrost és kidobtuk (kuka híján az utcára).
Ezek után eljöttünk. Marha messze parkoltunk (de legalább ingyen volt a parkolás). Vasárnapi sétának pont jó volt, még lovakat is láttunk, Maja nagyon csípi az állatokat.
Egy utolsó kuriózu a fesztiválról: Adrien két belépőjegyet vásárolt és autótisztítás közben egyet sikerült eltüntetnie, érthetetlen, hogy egyet kidobott, míg a másikat nem. Így el sem akartunk indulni, mert tudtuk, hogy a helyszínen a belépő 25 Euro lett volna. Szerencsénkre az egy nappal azelőtti bulin Delphine unokatestvér odaadta a jegyét Veroniquenak, aki a Pascal nagybácsi élettársa, de ő meg megtaknyosodott és nem volt kedve elmenni, így átadta nekünk a jegyet. Így spóroltunk 25 Eurot és veszítettünk 38-at.
2010. szeptember  12. bejegyzés

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése