2013. február 4., hétfő


Vasarnap megint piacon voltam, a toltott paprikahoz akartam "chair a saucisse-t" venni, azaz daralt sertes- es borjuhust, ami mar eleve be van fuszerezve. En a francia piaci hentesekben megbizom, kizart, hogy lejart hust adnanak el, raadasul torzsvasarloktol kigyozott a sor a limouisin-i hentesnel, rosszul nem jarhatok.

Fotok. Mert nem birok magammal, mindig fotozhatnekom tamad a piacon.



A franciak nagyon szeretik a grillcsirket, de tenyleg nagyon

Szinte minden francia piacon talalhato fonott szek reparator

En a cannoli sicilianit imadom. Nem tul francia, de ha en olasz termeket latok egy piacon  vegem van.

A sajtok

A szaraz szalamik-kolbaszok

Rengeteg fele eros paprika

Nagypapa papucs, viszik, mint a cukrot

Primulak? 

Tulipanok



2 megjegyzés:

  1. Jujdejó, a Francia piacok nyálcsorgatóak. Itt nálunk is a csapból is folyik a grillcsirke, de amikor egyszer (először) vettem magamnak ebédre, kiderült h nem volt rendesen megtisztítva, én azóta nem próbálkozom vele.

    VálaszTörlés
  2. Franciaorszagban meg a Fauchon-nal sincs megpucolva rendesen a csirke, Noemi baratnom jart oda ceges vacsorakra, lefenykepeztek a nagy "szorcsomot" a csirke laban. Brrrrr!

    VálaszTörlés