2012. december 9., vasárnap

Szent Miklos bacsi

Nalunk iden ketszer is jart a Mikulas. Egyszer december 6-an, bejott a kemenyen keresztul, atkaszalodott a kandallon es berakta a csizmakba az ajandekokat. Nevezetesen csokimikulast, Play Mobilt, amivel Maja leul jatszani, csodak csodaja, Andrejnek pedig hozott egy 3. ragokat a fogara, ami azota sem bujt ki. 
Aztan tegnap is jott a Mikulas, de mar szemelyesen, Noemiekhoz. 

A vilag legbuszkebbje voltam tegnap, amikor Maja kiallt a Mikulas ele, amikor ot hivatta magahoz es elenekelte a neki szant dalt, az "Esik eso juj, juj, juj" kezdedut. Lebiggyedt a szaja, amikor a Mikulas leporkolte, hogy ne pofozza a testveret es szepen menjen aludni, amikor az anyja azt mondja, viszont felvillanyozodott, amikor mondta, buszke ra, hogy igy szeret ovodaba jarni. 
Amikor a Mikulas tavozott, egyedul Maja volt, aki kovette ot es integetett neki. Addig nezte ot, amig a horizont el nem nyelte a nagyszakallut (profanul: lepcso tetejeig).
Ez is nagy fordulopont egy szulo eleteben, amikor a gyereke kiall a Mikulas ele es megfeszulve figyeli, hogy mit mond neki. Utana elenekli a dalt, az anyukaja pedig oldalrol segit (Maja oda-odalesett). Vegul odafutott hozzam es erosen atolelt. Csudajo erzes! Apropo, amikor megerkeztunk, Andrej is jott, bujt hozzam, Noemi pedig megjegyezte, hogy ez gyonyoru, hozza a negy gyerekbol egyik sem bujt ennyire, mint Maja es Andrej hozzam. Talan Dr. Vekerdy Tamasnak igaza lehet abban, hogy a gyerekeknek jot tesz, ha az anyjukkal toltik idejuk zomet legalabb 2 eves korukig. Noemi a francia rendszer szerint el, szules utan sipirc vissza dolgozni. Mondjuk neki igy van szep csizmaja es Ipadrol iranyithato sci-fi HiFi urszerkezete, nekem meg nincs. "Csak" ket olelgetos, puszilgatos, mama-mamaaaazos kis csimpanzom. Lehet, hogy az o gyerekei talpraesettebbek lesznek az eletben, mivel nem csungnek az anyjukon. Innentol fogva pedig ez mar anyai onmarcangolas: hogy jarunk el jobban, mi a jobb nevelesi modszer? Ebbe bele lehet bolondulni, mint abba is, hogy szupinalo cipot vegyunk a gyereknek, vagy sem? Le is szallok a temarol.

Ez volt a 3. Mikulas Noemieknel. Mindig van valami kis rossz fust a vegen, de en lebagozom (nem a fent lerirt, hanem egy kis pletyka, igy nem irhatom le). 

Versailles karacsonyi fenyekbe oltoztetve elkepesztoen csudalatos. Az ember lelegzete elall.

(Vegere ertem a konyvnek, az apa nem kelt fel, a gyilkos kilete nem derult ki, viszont legalabb felakasztotta magat, de a madzag leszakadt, a fiu pedig folytatja az iskolat, azaz az iro nem varrta el a szalakat.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése