2012. július 1., vasárnap

Nagyon jo nap

Ma delelott Matildnak volt evzaroja. Elmentunk mi is megnezni az eloadasat. Megerkeztunk az iskolaba, korulneztunk az iskola udvaran, lecsekkoltuk, hogy hol kell majd sorba allni a gumicukros jateknal, hol lesz a barbecue, milyen jatekok lesznek es egy ido utan, boven 10 ora utan csodalkozni kezdtunk, hogy nem sok szulo jelent meg. En nem tudtam hova tenni, mert meg ennyi ido utan sem tudom, hogy az atlag francia kesos tipus-e. Kezdett gyanus lenni a dolog. Aztan eszrevettuk, hogy az a par szulo, aki rajtunk kivul lezengett az iskola udvaran mind masfele siet, igy leesett a tantusz, hogy nem azon az udvaron lesz a musor. Futottunk a tobbiek utan, beertunk egy masik udvarra, ahol hatalmas szulotenger varta a musor kezdetet. Az elso sorban nem, hogy ulohely nem volt, de egeszen hatulrol kellett allva megnezni az eloadast. Matildek klasszikus zenevel kezdtek, ami atcsapott vidam zenere, a Napot es a Holdat (?) adtak elo, aranyosak voltak. A legjobban a country eloadas tetszett, de Joe Dassin fele Les Champs-Elysees dalra eloadott tanc is fergeteges volt. 
Nem volt fel oras igazgaoti szoveg a hoseg alatt, nem volt kisdobosruhaban katonas sorban allo gyerektomeg.
Musor utan levonultunk enni, hot dogot ettunk, de volt szamtalan quiche es hazi csokis suti, volt palacsintasutes, volt barbecue is. Elotte persze jegyet vettunk, mert nem penzzel kellett fizetni.
Utana bealltunk a gumicukros jatekhoz, ami nem mas, mint hosszu ajandekzsinorra kotozott zacsko, amiben kulonbozo fele gumicukrok voltak, a gyerekek alma. Le kellett vagni a zsinort es ennyi volt a jatek. :)
Zsakbamacskat is pecaztak a gyerekek, ez is a gyerekek alma. 
Volt meg celbaloves, gyerekarc kifestes es mindenfele egyeb. 

Delutan jot aludtunk, meg en is. Aztan kimentunk a varosba harmacskan, mert Noemiek elutaztak videkre, megunnepelni a csaladi nyaralo 100. evforudoljat. 

Nagyon szeretem ezt a varost.


Adrien elment kedden dolgozni Genfbe. Sajnos csak 3 hetre, de ez is jobb, mint a semmi. 17-en Annecyba megy allasinterjura. Remenykedjunk.

Ja, el is felejtettem meselni. Amikor jottunk hazafele a varosbol, rossz buszra szalltunk, de nem volt nagyon rossz busz, mert a Porchefontaine HEV-megalloba hozott, igy nem 3 megallot mentunk busszal, hanem 7-et. Egyszer csak megszolitott egy srac, amikor hallotta, hogy magyarul beszelgetunk. O is magyar volt. Erdelyi magyar. 20 eves es itt festo, 1200 Eurot keres es 350 Euroert berel lakast egy portugal sraccal. Otthon allitolag 250 Eurot keresne. Hianyzik neki a csaladja, az otthona. Sandornak hivtak, bemutatkozott.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése