2014. január 11., szombat

Csak az olvassa: Jó képességű fehér bőrű gyerekeink

Csak az olvassa, remek cikk!

(Mondjuk, ha a védőnő elolvasná, még mindig nem értené, de azért mégis pattogok... még egy keveset.)

"Olvasom a Magyar Narancs igazán progresszív összefoglalását a bicskei általános iskolai integrációról. Az okos, átgondolt, kivételesen sikerrel kecsegtető helyzetről a jól fogalmazó PhD írását.
És hopp, itt is elszólás: a jobb képességű gyerekek. Akik a nem cigányok.
Azt gondolják sokan, és ezek már nem a Narancs-olvasók, hogy azokat nem is érdemes integrálni. Kár beléjük az energia. Egy nagy úgysem az egész ország, persze csak ha másokról van szó.
Te, fővárosi, nagyvárosi, agglomerációban élő olvasóm, te összkomfortos, hetente tankoló, Horvátországba járó, te mit gondolsz, a te gyereked mitől tanul olyan jól? Ebben az iskolarendszerben, az ilyen többségű, ilyen normájú társadalomban vajon miért nem teljesít az olyan?
De tényleg, mit gondolsz, mitől tanul jól a te gyereked? Sőt: jól tanul-e? Mert ha nem, azonnal ott a jóléti magyarázat, az ADHD, a részképességzavar és az autizmus. (Bocsánatáért esedezem annak, aki ezzel küzd, nem tartom kamunak, de ugye tudjátok, hogy önmagában az, hogy a ti gyereketeknél ezt felismerték, luxus? Ahhoz képest, akinek erre még a kulturális hátrány meg a szegényes étkezés okozta vércukorhiány meg énnemtudommi, de üres tésztát meg zsíros kenyeret enni évekig, ha egyáltalán, biztos nem lehet következmények nélkül.)
Csak nem mellette ülsz, amíg kiszínezi a tulipánt? Csak nem elmész vele a könyvtárba és a könyvesboltba? Csak nem tíz perc kocsival a könyvesbolt? És csak nem tudod, hogy mit kell egy könyvesboltban kérdezni? Hát csak nem elmagyarázod neki a százalékszámítást és (tankönyvvel a kezedben) a mohácsi vészt? Azért így könnyű.
Csak nem a tizenhat-huszonöt éves tanulási tapasztalatoddal tanulsz vele, mellette, helyette? Ja, és a te nyolc általánosod milyen általános volt? És nagyon odavagy, hogy fuvolázik meg tanulmányi versenyre megy a gyereked? Ahova Audival viszed?
Olvasol, és olvas ő is? Meglepő? Te tényleg azt hiszed, hogy a te Anzsi szemed fénye jó képességű? Jó képességű, de gyűlöltem ezt a jellemzést tanár koromban is, ez mindig azt jelentette, hogy engedelmes és sokáig ül a bármi fölött. (De a kedvencem: jó képességű, csak kelekótya/szétszórt/lusta.ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ! Van-e szülő, aki kimondja az igazságot? Átlagos, és még lusta is? Buta és lusta? Buta, ha szorgalmas is? És most elitgimnáziumról beszélek ám.)
És akkor integráció, felszaladó szemöldökök. És azt várjuk, hogy ha mi lehajolunk ama rossz képességűhöz, mi segédkezet nyújtunk a ménkű nagy jóindulatunkkal, akkor ők majd irtó hálásak lesznek, meg igyekvőek, pont mint a mesében, megkapták az esélyt, oszt’ jónapot, onnantól tiszta legyen a köröm, hegyes a ceruza, és 7:44 a 8:00. És persze mi ellenőrizzünk mindezt, ki más. Ezek a mi normáink, tessék, tessék alkalmazkodni.
Az hogy van, tényleg, hogy mi nyújtunk, nyújthatunk segédkezet? Nem érezzük pusztán ettől egy kicsit kényelmetlenül magunkat? Adjunk jogokat a kisebbségeknek! De ugyan kinél van a jog? Hogy van ez? Miből?
Hogy a francban van jogunk szemrebbenés nélkül elfogadni azt, amiből mi ilyen jólfésültek lehettünk?"

Forrás: http://csakazolvassa.hu/2012/09/20/jo-kepessegu-feher-boru-gyermekeink/ 

5 megjegyzés:

  1. NA..akkor most kiduhongted magad, nagy levego! Menj setalj egyet az ocean parton, es orulj hogy lyuk van a seggeden :) Ahogy en is ezt teszem, aztan a kulfoldi agroluxusombol kuldk egy ujabb csomag prema rugdalodzot amit tegnap vettem a learazason :D Azoknak az anyukaknak, akik nem "hittek" elegge a gyerekeikben hogy kepesek 9 honapot bent tolteni az anyamehben, vagy azoknak akik lovik magukat, meg szetdohanyozzak az agyukat es egyebkent McDo-skajan elnek a terhesseg alatt :D

    VálaszTörlés
  2. A képesség, a tehetség, de még a tudás sem minden, ha nincs mellette kultúra, morál. Egyetértek a cikk írójával abban, hogy le kellene már áldozzon a tehetség-kultusznak, de még az intelligenciát sem kellene emberiesség hiányában bálványozni. Csak abban nem értek egyet, hogy ez a személy, Gerle Éva "csakazolvassa" egy anarchista-feminista, aki ha valaki nyíltan vállalja, hogy a férfiak nem kell elnőiesedjenek, viselkedésben sem (!) azokat a személyeket startból leműveletlenezi, leelmebetegezi. Amennyiben azok ezt nem hagyják szó nélkül, akkor internetes hajtóvadászatot és lejárató-hadjáratot indít ellenük. Ez a személy feminista szennyblogot vezet, van egy nagy támogatói köre ebben, luxusban él, és ha kell feminista érdekből magyar családokat tesz tönkre, ha szétválasztani, nem tud, akkor legalább az anyagi tönkretételüket megkísérli. Szociális érzékenysége nulla. A kisebbség pártolása, védelme, sőt, bármilyen sértett csoport képviseletét fedő-akcióként vállalja csak fel. Igazából egy értelmiségi, bűnöző-logikájú, gátlástalan sznob-ról van szó, aki szívesen vesz védelmébe törvénysértő csoportokat és nújt nekik fedezetet.

    Miután engem ismeretlenül becsmérelt, leelmebetegezett a csakazolvassa nevű blogján, én írtam róla egy kritikát, némiképp leleplezve az ő korántsem jótékony személyét, azóta gátlástalan lejárató hadjáratot indított az egész családunk ellen, intrikált, hogy szétválasszon a páromtól, akivel négy gyermeket nevelünk, de az anyagi tönkretételünket is meghirdette szintén az ő elismert blogján, a csakazolvassa blogon. Petíciót indított ellenünk, rágalmakra alapozva, e petíció hozzászólásaiban pedig nicknevek jótékony homálya mögül mocskoltak minket és mindenkit, aki negatív kritikát, mert megfogalmazni az anarchista-feminista nagyasszony Gerle Éváról. Maga, Gerle Éva a leghiggadtabb, józan kritikák megfogalmazóit is trollnak minősíti azon nyomban, mihelyt nem értenek vele egyet maximálisan. Elmebeteg perverz módjára, álneveken, pornó-szövegeket írogattak, és egy hivatásos pornó-fordító újságíró még egy hamis cikket is írt Gerle Éva megrendeléséra a velünk való konfliktusról... Hát, ilyen körökben mozog Gerle Éva valójában, és ilyen tettek (és sorolhatnám estig még mik) írhatóak a számlájára. Csak figyelmeztetni szeretném a tőle írásokat átvevő lapokat, hogy vigyázzanak, mert ez a személy nem megfelelő semmiféle érdekképviseletre, mert teljesen immorális, végső soron egy kultúráltan is cseverészni és filozofálni tudó, jó színészi tehetségű, gátlástalan csaló.

    Bővebben az alábbi linkeken:

    http://www.peticiok.com/forum/76293/start/2700
    http://gerleevahazugsagai.wordpress.com/2014/01/22/joo-violetta-a-gerle-eva-csakazolvassa-ugy-osszefoglaloja-a-liberalis-anarchia-aldozatai-lettunk/
    http://www.peticiok.com/forum/75553/start/350

    VálaszTörlés
  3. "Hogy a francban van jogunk szemrebbenés nélkül elfogadni azt, amiből mi ilyen jólfésültek lehettünk?" - Gerle Éva csakazolvassa

    Látható, hogy Gerle Éva saját frusztrációit szívesen kéri számon másokon, úgy gondolja, hátha jól jön másnak is az ő lelkiismeretfurdalása. Hogy ugyan van, amiből jólfésült legyen a család, de az ő lehetőségeihez képest, pont azt mulasztja el, ami nem pénz kérdés (szerinte minden az, mint általában a balos, liberálisoknál) : erkölcsre, fegyelemre, tisztességre, emberiességre nevelni a gyerekeit. Itt is nyjltan leírja, hogy frászt kap a jól nevelt gyerekektől. Mert az nem modern, az olyan maradi. A jól nevelt gyerek neki büdös. Unalmas. Ő se igazságszerető ember, miért görcsöljön ilyesmi miatt a gyereke. Isten őrizz, tojjon rá minden re. Nehogy szótfogadjon, az istenér, nehogy. Az ciki. Hát, kifogja csúfolni a becsületesebb, kevésbé gátlástalanabb gyerekeket a suliban? Ki fog az okos telefonján pornót nézni 12 évesen az óraközi szünetekben egy csapat fiúval? És melyik kislány fogja 13 évesen elveszíteni a szüzességét?
    Lásd, interjú Gerle Évával: http://www.sciencecaffe.com/hu/h-2013-02-04-1058/%E2%80%9Eelrendezik-lyukas-zoknit-%C3%A9s-az-alkoholizmust%E2%80%9D-%E2%80%93-interj%C3%BA-gerle-%C3%A9v%C3%A1val
    "Gerle Éva tanár, lektor, blogger, három gyermek édesanyja. Vagy rossz a sorrend, és te is minden egyéb címed elé sorolod az anyaságod?

    Nem, azt hiszem, nekem mellesleg vannak gyerekeim. Mert az – számomra – természetes, de semmiképpen nem az egész életemet kitöltő cél és feladatsor. És egyre jobban látom, hogy ez azt is jelenti, jókor hagyom őket békén. "

    "Mi legyen tehát a fiatalokkal? A lányainkkal?

    Az, hogy legyen szabad nekik bármit érezni, gondolni, végigjárni a lépcsőfokokat. Próbálják csak ki a sminkelő cicababa, a felkészült jó tanuló meg az alázatos szerető szerepét. És közben bízzunk bennük, becsüljük őket, mutassunk önállóságból, derűből példát. Aki dudás akar lenni, pokolra kell annak menni. Mi is jártunk ott. Másképp nem hiszik el nekünk, kottából nem megy. Mondjuk védekezzenek."

    "És van egy tevékeny, örömre hangolt anyjuk, akivel sokat vannak, de aki nem aggódik és nincs a sarkukban." - Hát, ez nagyszerű, egy örömre hangolt anyjuk, aki ámokfut az interneten egy feminista csürhével karöltve, összekaccsintva, trágárkodva, értelmes, őket kritizálni merő embereket leelmebetegezve, leánuszozva (jóképességű hölgyek, találékonyak), letrollozva, leműveletlenezve. Gondolom, még a híres műépítész férje is troll és műveletlen volt, ha ellent mert mondani.

    "Vannak férfi olvasóid is?

    És a házaspárok! Azt írják, és néha a férj, hogy felkavaró a blog, inspirálja őket, és parázs vitákat folytatnak késő esténként. Ez igen, így képzelem én a házasságot. Nekem is ilyen volt."

    VálaszTörlés
  4. Kedves Joó Viola!

    Olvastam a vitájukról, elég hangos volt. Sajnálom, hogy odáig fajult, ameddig.

    Én nem Gerle Éváról írtam, hanem pusztán tetszett, hogy valaki monitorra vetette a gondolataimat, helyettem. Egy előző posztban igaz röviden, de leírtam, hogy egy magyar védőnő, akivel egy fórumon szóba keveredtem néha, miként beszélt a cigányokról. Az én blogomon ez volt a lényeg, a cikk az előző bejegyzésemhez kapcsolódott.

    Gerle Éva felett nem ítélkezem, csak olvasom őt. Olykor-olykor.

    VálaszTörlés