2012. május 21., hétfő

Toltott cukkinik

Tegnap Noemivel toltott cukkinit keszitettunk, kerekded cukkinibol. Az oroszlanreszet Noemi vallalta. Csinaltunk mar toltott "coeur de beuf" (okorsziv alaku paradicsom) valtozatot is, na az is isteni volt, talan istenibb. Mutatos is, finom is, laktato is.
Sajnos a toltott paradicsomot elfelejtettem lefotozni. 


Recept:

- a cukkiniket megmostuk, csikosra hamoztuk, leskalpoltuk, kivajtuk a belsejet;
- nyers paprikamentes kolbaszt kimassziroztunk a belebol, daralt marhahussal osszekevertuk;
- belepreseltuk a husmasszat a cukkinilyukakba, beletettuk a talba;
- felontottuk paradicsomlevel az egeszet, a cukkinik teteje kilatszodott;
- beraktuk az elomelegitett sutobe (200 Celsius fok korul lehetett)
- sutes felenel (3/4 ora lehetett) beleontottunk rizst a paradicsomlebe, nem sokat, de megis sok lett, vigyazni kell, mert megduzzadnak a rizsszemek, tenyleg nem kell sok (relativ, hogy mi a sok es mi a keves, tudom, tudom);
- sutottuk meg negyed oracskat es kesz, talaltunk.


4 megjegyzés:

  1. kipróbálom..:-) fincsi lehet, és tényleg jól is néz ki nagyon...

    VálaszTörlés
  2. Amúgy még azt elfelejtettem írni, hogy behalok a piros alapon pöttyös dizájnért...:-)) naggyon tuti.

    VálaszTörlés
  3. Piros pottyos a terito es az egesz etkeszlet, tanyerok es kesvillaollo is. ;)

    VálaszTörlés